IWW – Instytut Wiedzy Waleologicznej

Ładowanie Wydarzenia

PSYCHODIETETYKA – dlaczego jesz to co jesz? dr Jolanta Nalewaj-Nowak

Szkolenie stacjonarne + on-line

19-20 sierpnia

 

(19.08 – godz. 13.00-19.00;  20.08 godz. 10.00 – 16.00)

Uwaga! Na szkoleniu stacjonarnym jest ograniczona liczba miejsc!

Miejsce szkolenia: Uzdrowisko Miejskie NoGravity ul. Grunwaldzka 519b/6, Plewiska k.Poznania

Uczestnicy szkolenia otrzymają 3 miesięczny dostęp do nagrania. Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Szkolenie będzie transmitowane on-line. Biorąc udział w szkoleniu wyrażasz zgodę na udostępnienie swojego wizerunku uczestnikom szkolenia.

PSYCHODIETETYKA – dlaczego jesz to co jesz? dr Jolanta Nalewaj-Nowak

Chcesz dowiedzieć się dlaczego jesz to co jesz, jak Twoja dieta wpływa na Twoje zdrowie i co komunikują Ci Twoje wybory żywieniowe. Dodatkowo chcesz nauczyć się zdrowego komponowania posiłków, przeanalizować swoją dietę i dowiedzieć się czy jest zdrowa (na miejscu będzie można skonstruować swoją dietę osobistą), dowiedzieć się jak wprowadzać nowe potrawy i urozmaicać swoje posiłki – dołącz do szkolenia teoretyczno-praktycznego i dowiedź się więcej.

W programie:

  • Psychologia osobowości – kto jakie potrawy lubi i dlaczego
  • Analiza badań morfologicznych– jeżeli będziesz stacjonarnie, zabierz wyniki badań ze sobą, krwi, jeżeli będziesz online prześlij je na maila kursy@iww.pl – najlepiej przed rozpoczęciem szkolenia – w tytule maila napisz WYNIKI BADAŃ – PSYCHODIETETYKA
  • Suplementacja tak czy nie i dlaczego?
  • Jak rozpoznawać choroby i stan organizmu po objawach dietetycznych, czy sięganie po daną grupę produktów może być drogowskazem.

Podczas szkolenia:

  • Dowiesz się jak pomóc sobie, swojemu ciału i umysłowi stosując jedzenie jako lekarstwo oraz jak dobrze i mądrze stosować suplementy.
  • Poznasz mechanizmy psychosomatyczne i emocjonalne, które wpływają na to, jakie jedzenie wybieramy, po jakie produkty sięgamy.
  • Zrozumiesz dlaczego pewne grupy żywności wywołują u nas reakcje niepożądane.
  • Dowiesz się jak jedzenie wpływa na nas i jak my wpływamy na jedzenie.
  • Będzie również czas na pytania i odpowiedzi, przeanalizowanie wyników badań, omówienie diety i praktycznych przykładów uczestników szkolenia.

Wiedza o żywieniu człowieka jest dziedziną bardzo szeroką, ma charakter interdyscyplinarny, łączy różne dziedziny wiedzy w celu zrozumienia – dlaczego jesz to co jesz i dlaczego jesteś tym co jesz.

Kila przykładów jak ująć człowieka i jego jedzenie:

TOTALNA BIOLOGIA odpowiada na globalne pytanie – dlaczego jesz to co jesz i jak to zmienić.

Fizjologia to wiedza dotycząca procesów życiowych, w tym jak nasze ciała trawią i przyswajają składniki odżywcze.

Biochemia skupia się na zrozumieniu, jak nasze ciała przekształcają składniki odżywcze w energię i inne ważne substancje

Biologia molekularna bada struktury, funkcje i interakcje molekularne związane z procesami życiowymi, w tym jak składniki odżywcze wpływają na ekspresję genu.

Psychologia bada, jak nasze myśli, uczucia i zachowania wpływają na nasze wybory żywieniowe oraz jak dieta może wpływać na nasze zdrowie psychiczne.

Antropologia pokazuje jak kultura, społeczeństwo i historia wpływają na nasze preferencje żywieniowe i wzorce konsumpcji i odwrotnie.

Epidemiologia mierzy wzorce i podaje przyczyny i skutki stanów zdrowotnych w społecznościach, często skupiając się na tym, jak dieta wpływa na choroby przewlekłe.

Medycyna bada, jak dietetyka i żywienie wpływają na leczenie i zapobieganie chorobom.

Ekologia: Bada wpływ produkcji żywności na środowisko naturalne i jak można zmniejszyć negatywne skutki.

 

NA szkoleniu zrozumiesz JAK TO WSZYSTKO POŁĄCZYĆ ŻEBY BYĆ ZDROWYM, SZCZĘŚLIWYM, MĄDRYM I SPOKOJNYM. 

Jeśli lubisz jeść, nie lubisz się ograniczać i chcesz być zdrowa / zdrowy. Nie chcesz chorować i chcesz się dobrze czuć – to webinarium jest dla Ciebie!

 

dr Jolanta Nalewaj-Nowak:

Psychodietetyczka,  doktor biologii medycznej, psychoonkolog. Specjalizuje się w dietoonkologii.

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, wydział Zdrowia Publicznego – uzyskanie tytuł doktora na Wydziale Lekarskim, Katedra i Klinika ginekologii onkologicznej. Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Psychoterapeutka. Psychoonkolog. Kierownik merytoryczny studiów psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS w Poznaniu. Promotorka racjonalnych diet. Od wielu lat pracująca z osobami z chorobami żywieniowo-zależnymi, metabolicznymi, nowotworowymi oraz pomagająca parom starającym się o potomstwo. Autorka wielu artykułów naukowych i publicystycznych. Prywatnie kobieta, która zaraża swoją pozytywną energią oraz wiarą w to, co robi.

 


Podziel się tym wydarzeniem

  • To wydarzenie minęło.

Szczegóły

Początek:
19 sierpnia 2023 @ 13:00
Koniec:
20 sierpnia 2023 @ 16:00
Kategorie Wydarzenie:
, ,
Wydarzenie Tagi:
, , , , ,

Miejsce wydarzenia

NO GRAVITY SPA + on-line
ul. Grunwaldzka 519 b /6
Plewiska, 62-064 Poland